Verslag 24 uur’s van De Zuilen 2016

Zaterdag ochtend 8.00 uur, de eerste vissers melden zich snel. De stekken hebben de vissers zelf uitgezocht door middel van vooraf betalen en je stek opgeven. In totaal 19 vissers waarvan  één kind, onze kampioen jeugd Bjorn Klompenhouwer.
Na de koffie hup naar de vijver om je tent op te zetten of paraplu! Dat was wel nodig die dag want de weergoden zaten niet mee.

Er werd al snel forel gevangen door sommige vissers. Er werd 6 keer vis uitgezet in deze 24 uur.  Na de koffie en de lunch, de middag door.
Elke keer als er forellen werden uitgezet, dat waren er 92 stuks per keer, ging iedereen er weer met frisse moet tegen aan. Door de omslag van het weer was het toch moeilijk om een forel te vangen.

18.00 uur de BBQ, Vera had een lekkere salade voor ons gemaakt en stokbrood afgebakken. Ronald had voor de BBQ gezorgd. De hamburgers, spareribs en worsten bleven maar kort in de schaal, iedereen vond het lekker en dat was leuk om te horen! Om 18.30 uur stonden de meeste alweer te vissen, naar maten de schemer kwam opzetten zag je steeds meer hoofdlampen aangaan er was zelfs een olielamp aanwezig, die gaf wel het nodige licht.

Er was een ploeg die helaas vroeg naar huis moesten i.v.m. werkzaam heden en sport afspraken.

Het team van De Zuilen had ook een vuurkorf neergezet voor de gene die het te koud vonden. Gezellig een biertje en voor de dames die er waren een wijntje ging de nacht toch snel voorbij. Eén persoon is die nacht ziek geworden en is naar huis gebracht. In de vroege ochtend zijn ook zijn vis vrienden naar huis gegaan na een kop koffie.

Op een gegeven moment kwamen er twee vissers bij de vuurkorf zitten en die hadden het echt koud, na een paar koppen koffie kwamen ze weer een beetje bij, en gingen weer vissen.

Daar waar de meeste vissers zijn gaan slapen kwam kleine Björn weer even vissen, terwijl zijn vader lekker lag te slapen, ik neem mijn petje voor hem af!

Om 8 uur het ontbijt, broodjes met div. soorten beleg, koffie en Jus zat het er om 9 uur op.

Wat er zoal is gevangen dat was heel verschillend er was een een met 56 stuks en er was er een met 2 stuks.
Maar de winnaar van de 24 uur’s van de Zuilen is Nick Modder met 56 vissen!

 

Namens het team van De Zuilen:

Mannen bedankt voor jullie medewerking en inzet!

 

Tot volgend jaar!